Sony Mobile verkoopt 51,9 procent minder smartphones in fiscaal 2018

Sony Mobile heeft al jaren moeite om zijn Xperia-smartphones te verkopen. In het fiscale jaar van 2018 zou Sony 51,9 procent minder smartphones verkocht hebben. De Xperia 1 moet het tij doen keren.


Hoe heeft technologie een impact op je business?
Ontvang elke week het zakelijk IT-nieuws rechtstreeks in je inbox!Sony heeft al jaren moeite om zijn smartphones aan de man te brengen. Positieve cijfers heeft de mobiele tak van Sony al jaren niet meer gezien. Digitimes meldt nu dat Sony zijn vooruitzicht voor het fiscale jaar 2018 heeft bijgesteld. Het jaar, dat bij Sony altijd loopt van april tot en met maart van het volgende jaar, loopt bijna tot een einde. Het is opvallend dat Sony Mobile op dit moment nog van zich laat horen over de verwachte verkoopcijfers. Verkoopcijfers die er verre van rooskleurig uitzien overigens. Zou je de cijfers vergelijken met fiscaal 2017, dan dalen de totale verkopen namelijk naar slechts 6,5 miljoen stuks.

Sony Mobile

In fiscaal 2017 verkocht het bedrijf nog 13 miljoen smartphones. Deze cijfers werden al naar beneden gesteld voor 2018, maar niet hevig genoeg. Van de zeven miljoen smartphones, worden er naar alle waarschijnlijkheid slechts 6,5 miljoen verkocht. Dit zal leiden tot een omzet van 4,39 miljard euro. In het fiscale jaar wordt er echter ook een verlies van 853,12 miljoen dollar verwacht. Deze verliezen zijn niet zo gek als je kijkt naar de enorme concurrentie op de markt. Huawei, OPPO en OnePlus laten een steeds grotere groei zien. Sony blijft achter en weet geen extra marktaandeel te krijgen in Westerse markten.

2019 moet beter worden…

Toch zou Sony dit ‘probleem’ al snel willen tackelen. Tijdens het Mobile World Congress in Barcelona liet Sony de Xperia 1 zien, tezamen met de Xperia 10 en 10 Plus. Deze toestellen dienen als kantelpunt voor het merk. Tenminste, dat is wat Sony Mobile Communications verwacht van de drie toestellen. Het is op de drukke Europese markt nog afwachten of Sony een graantje mee kan pikken. Volgens Sony moeten nieuwe en betere camera’s meer kopers aantrekken. Ook is Sony druk bezig met een 5G-smartphone die volgens Digitimes voor het einde van kalenderjaar 2019 moet verschijnen. Het zijn weer eens spannende tijden.

if(window.strchfSettings === undefined) window.strchfSettings = {}; window.strchfSettings.stats = {url: “https://minoc-data-services.storychief.io/sony-mobile-verkopen-dalen-fiscaal-2018-xperia-1?id=254383119&type=2”,title: “Sony Mobile verkoopt 51,9 procent minder smartphones in fiscaal 2018”,id: “95a939f7-5801-480c-a0d7-0025e2a4a0e8”}; (function(d, s, id) { var js, sjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) {window.strchf.update(); return;} js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = “https://d37oebn0w9ir6a.cloudfront.net/scripts/v0/strchf.js”; js.async = true; sjs.parentNode.insertBefore(js, sjs); }(document, ‘script’, ‘storychief-jssdk’))