Nieuws

Slack ontvangt eindelijk een volledige donkere modus

Mobiele-apps worden steeds vaker voorzien van een donker thema. Slack beschikt nu ook over zo’n thema in zijn Android en iOS-apps. Een desktop-app met het donkere thema volgt later.

Slack wordt binnen steeds meer organisaties gebruikt als de standaard om met elkaar te communiceren. Het is ook zeer gemakkelijk. Als lid van een chatdomein binnen Slack kan je allerlei channels maken of er eentje binnentreden. Er zit wel een verschil tussen de groepen: sommige zijn afgesloten, en kan je ook niet zomaar terugvinden, terwijl andere juist voor iedereen open staan. Al met al een handige app, die recent al een nieuw logo ontving. Daar houden de wijzigingen echter niet op. Het bedrijf heeft per direct zijn mobiele applicaties voor Android en iOS voorzien van een donkere modus, zo laat het bedrijf nu weten. Daarmee volgt het bedrijf veel andere chat-applicaties die steeds vaker een donker thema hebben.

Om het donkere thema te verkrijgen hoef je volgens Slack alleen een update van Slack te downloaden. Het lijkt er nu nog op dat het thema niet voor iedereen verschijnt. Eerdere berichten op Twitter wijzen er echter op dat er een aantal uur overheen kunnen gaan voordat de functie verschijnt. Ook is het een mogelijkheid om de beta-app te downloaden, met deze versie krijg je dan per direct toegang tot het donkere thema. Om deze functie in te schakelen navigeer je allereerst naar de instellingen. Vervolgens zal je in de instellingen een kopje ‘Dark mode’ (of Donkere modus) terugvinden. Schakel deze in en je zal per direct kunnen genieten van een ‘donkere’ Slack-app. Een donkere desktop-app zou volgens Slack ook in de roadmap staan. Wanneer het donkere thema voor de desktop-app verschijnt is onbekend…

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business