Tesla-winkels blijven open, maar prijs stijgt met 3 procent

Na het herbekijken van hun beslissing, gaat Tesla de meeste retailwinkels toch openhouden. De verschillende wagens worden daardoor iets duurder.

Vorige week schreven we nog dat Tesla een groot deel van zijn retailwinkels ging sluiten om kosten te besparen. Vandaag lijkt het bedrijf daar echter op terug te komen en slaat het een andere weg in. Om de winkels te kunnen behouden, gaat Tesla de prijs van hun wagens met drie procent doen stijgen.

Alle Tesla-modellen 3 procent duurder

Om specifiek te zijn gaat het hier over de prijs van het Model X en S én de duurdere variant van het Model 3. Voor deze laatste werd vorige week nog een standaardexemplaar aangekondigd met de historisch lage prijs van 35.000 dollar, een mijlpaal die CEO Elon Musk al aankondigde ten tijde van de aankondiging van de wagen, maar nu pas kon realiseren.

Tesla evalueerde de voorbije twee weken hun verschillende retaillocaties en besloot om gevoelig meer locaties open te houden dan voorheen gedacht. Recent sloot het bedrijf al 10 procent van hun winkels omdat deze niet op locaties lagen waar veel mensen te voet voorbij kwam. Tesla-winkels vind je immers vaak in het centrum van een stad (bijvoorbeeld in Keulen). Als bepaalde winkels wel in een goed gebied lagen, maar te weinig bezoekers trokken, zal Tesla het aantal personeelsleden verminderen in plaats van tot een sluiting over te gaan.

In de vorige aankondiging werd gezegd dat Tesla door het sluiten van retaillocaties een prijsdaling van zes procent kon aanbieden. Met deze nieuwe beslissing was het natuurlijk nodig om daarop terug te komen en dat betekent dat de prijzen opnieuw met drie procent zullen stijgen. Men spaart met andere woorden maar half zoveel uit als oorspronkelijk gepland.

Bestelproces volledig online

De huidige prijzen blijven geldig tot 18 maart, dus wie nog een wagen wil bestellen, kan dat nog een week lang doen aan de huidige tarieven. Verkopen zullen sowieso online worden afgehandeld, maar (moest dat nodig zijn) kan je even langs een Tesla-winkel passeren en kan men je daar wel helpen bij dat proces. Sommige winkels zullen wel enkele wagens in stock hebben voor mensen die er sneller één in bezit willen hebben. Of daar een meerprijs bij komt kijken werd niet vermeld.

if(window.strchfSettings === undefined) window.strchfSettings = {}; window.strchfSettings.stats = {url: “https://minoc-data-services.storychief.io/tesla-winkels-open-prijsstijging-wagens?id=904766591&type=2”,title: “Tesla-winkels blijven open, maar prijs stijgt met 3 procent”,id: “95a939f7-5801-480c-a0d7-0025e2a4a0e8”}; (function(d, s, id) { var js, sjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) {window.strchf.update(); return;} js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = “https://d37oebn0w9ir6a.cloudfront.net/scripts/v0/strchf.js”; js.async = true; sjs.parentNode.insertBefore(js, sjs); }(document, ‘script’, ‘storychief-jssdk’))