Nieuws

Chinese oorlog: Huawei sleept VS voor de rechter

De Chinese telecomreus Huawei vindt dat de restricties die het opgelegd kreeg in strijd zijn met de grondwet. Daarom sleept het nu de VS voor de rechter.

Huawei blijft zich dapper verdedigen tegen de Amerikaanse aantijgingen dat het banden zou hebben met de Chinese overheid. Volgens de VS zou Huawei daardoor een veiligheidsrisico inhouden voor andere landen. Nadat ook Canada eerder deze week akkoord ging met de uitlevering van de Huawei-CFO Meng Wanzhou – tevens ook de dochter van oprichter en CEO Ren Zhengfei – had Huawei schoon genoeg van de internationale agressie, en besloot het telecombedrijf om zich te verdedigen.

Op een persconferentie vandaag in Shenzhen, China, sprak Huawei-voorzitter Guo Ping zich sterk uit tegen de VS. Hij zei onder meer dat de VS Huawei geen andere keuze had gelaten dan hen voor de rechter te dagen, en dat de beperkingen op zijn bedrijf zowel China als de VS schade berokkenen. “Huawei heeft geen achterpoortjes in zijn technologie verwerkt, zal dat ook nooit doen, en zal ook nooit toestaan dat een derde partij dat doet”, meldde Ping.

 

“Huawei niet beheerd door Chinese overheid.”

Huawei’s woede richt zich voornamelijk op sectie 889 van de National Defense Authorization Act (NDAA). Die sectie viseerde volgens Huawei hun bedrijf door te melden dat federale overheidsdiensten niet mochten samenwerken met Huawei, iets waarvan Huawei vindt dat het illegaal is zonder een eerlijk proces.

Song Liuping, Chief Legal Officer bij Huawei, benadrukte met klem dat “Huawei niet beheerd, gecontroleerd of beïnvloed wordt door de Chinese overheid.” De telecomreus houdt ook vol dat ze blijvend willen samenwerken met de Amerikaanse overheid om mogelijke veiligheidsproblemen de wereld uit te helpen. Dat scenario lijkt echter niet zo waarschijnlijk in de nabije toekomst.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business