patent

Apple lijkt druk in de weer te zijn met zijn vouwbare iPhone. Een nieuw patent maakt ons verder wegwijs in de plannen voor dit toestel.

Advertentie

 

Vouwbare smartphones zijn de hype van 2019. Smartphonegiganten Huawei en Samsung hebben hun toestellen al gepresenteerd. Nu is het nog wachten op die derde smartphonegigant, namelijk Apple. Concreet hebben we nog niets gezien ten huize Cook, maar enkele patenten laten wel zien dat Apple druk bezig is met de vouwbare iPhone. Met dit laatste patent wilt het een zwakte aanpakken, die Huawei en Samsung hebben gelaten voor wat het is.

 

Het zwakke punt van de vouwbare smartphoneschermen ligt bij het punt waar ze gevouwen worden. Bij lagere temperaturen zou dit mogelijk beschadigd kunnen raken en gezien de prijs van de toestellen wil je die situatie liever vermijden. In een nieuw patent, ontdekt door AppleInsider, draagt Apple een oplossing aan voor zijn vouwbare iPhone.

 

Apple heeft twee mogelijke oplossingen op het oog. In beide gevallen zou er een temperatuursensor aanwezig zijn die aangeeft of het “veilig” is om de smartphone open te vouwen. Vervolgens is het een optie om een warmte-element aan te brengen bij het vouwbare deel zodat de nodige warmte daarheen geleid wordt. Een tweede mogelijkheid is de warmte van de schermverlichting gebruiken. Hier wordt gedacht aan een soort van screensaver die feller oplicht bij het vouwbare deel.

 

Bij dergelijke patenten moeten we altijd in het achterhoofd houden dat deze niet noodzakelijk gebruikt zullen worden. Het toont wel aan dat Apple voldoende onderzoek en tijd besteedt aan de ontwikkeling van de vouwbare iPhone. Wanneer die er precies aan zou komen, blijft gokken, maar het lijkt voorlopig ten vroegste voor 2020 zijn.

Advertentie