Light

Light is een expert in de verwerking van meerdere camera’s in één toestel. Voor betere smartphonecamera’s hebben Sony en Xiaomi een samenwerking opgestart.

Advertentie

 

Tegenwoordig wordt er neergekeken op smartphones die een enkele camera aan de achterkant hebben. Enkele jaren terug was een smartphone met twee camera’s nog een statussymbool, maar intussen is het de norm geworden en zijn er ook voldoende smartphones met drie camera’s achteraan. Als het gaat om meerdere lenzen in een enkel toestel te verwerken, is er een duidelijke expert, met name Light.

 

Light zelf is niet heel bekend, maar lanceerde vorig jaar wel de unieke Light L16 camera, waarbij de 16 staat voor het aantal lenzen in de camera. Die camera werd echter niet enorm positief ontvangen, al was het wel indrukwekkend dat het toestel überhaupt werkte met 16 lenzen.

 

light l16
De Light L16 was misschien iets te veel van het goede.

 

Het bedrijf mag binnenkort zijn camerakennis gaan delen met zowel Sony als het Chinese Xiaomi voor de productie van hun smartphones. Met Sony wil het meerdere camera’s invoeren die vervolgens werken met de beeldverwerkingssoftware van Sony zelf zodat er ook apps gemaakt kunnen worden om de camera’s optimaal te benutten. Er wordt gemikt op smartphones met vier of camera’s om dit mogelijk te maken. De details voor Xiaomi zijn minder uitgebreid, maar hier willen de bedrijven foto’s van DSLR-kwaliteit naar een smartphone brengen.

 

Bij een smartphone met immens veel camera’s denk je misschien wel aan de nieuwe Nokia 9 PureView. En dat is geen toeval, aangezien HMD Global hiervoor ook de hulp inschakelde van Light.

 

Wij zijn alvast benieuwd naar het aantal camera’s in de toekomstige smartphones van Sony.