Google rolt een nieuwe functionaliteit uit waarmee Engelse grammatica gecontroleerd en gecorrigeerd wordt binnen Google Docs. Good busy!

Advertentie

Wie problemen ervaart bij Engelse grammatica, heeft tegenwoordig extra baat bij schrijven in Google Docs. Althans, wanneer je GSuite hebt. Google rolt namelijk een nieuwe functionaliteit uit binnen Google Docs  waarmee fouten tegen de Engelse grammatica automatisch gedetecteerd worden.

Analoog aan spellingscorrectie, geeft de grammaticahulp ook aan wanneer het systeem vermoedt dat je een fout hebt gemaakt tegen de Engelse grammatica. Vervolgens kan je rechtsklikken op de passage in kwestie om te kijken naar wat Google aanraadt. Veelvoorkomende fouten zijn bijvoorbeeld “affect” versus “effect”, “there” versus “their” en het juiste voorzetsel kiezen. Eerder was dit al mogelijk met browserextensies zoals Grammarly, maar nu zit het dus ingebakken in Google Docs.

Voor een machine is het niet evident om grammaticale fouten op te sporen aangezien wat correct is vaak afhangt van de context. Google werkt voor de goede werking samen met taalkundigen om grammaticaregels die door AI werden gegenereerd te controleren. Het lijkt dus op het eerste zicht een kleine toevoeging, maar wanneer je stilstaat bij wat er allemaal komt kijken bij grammatica en hoe moeilijk het voor computers is om dit juist te hebben, kan je wel stellen dat het een belangrijke stap is voor de intelligentie van computers.

 

Google Docs Grammar