Elon Musk Tesla

Elon Musk kan het niet laten en tweette opnieuw belangrijke cijfers naar zijn 24 miljoen volgers. Een inbreuk op zijn overeenkomst volgens de SEC.

Advertentie

 

Elon Musk en Twitter, het blijft een gevoelige combinatie. In september raakte Musk al bijna zijn rol als CEO van Tesla kwijt en vorige week tweette Musk opnieuw gevoelige cijfers de wereld in over de productiedoelen van het bedrijf voor 2019. Volgens de Amerikaanse Security and Exchange Commission was dat foutieve data die het aandeel van het bedrijf kon beïnvloeden. De SEC diende daarom opnieuw een aanklacht tegen Musk in voor het niet naleven van de vorige deal.

 

 

Musk had duidelijk geen goedkeuring gezocht voor de tweet, iets dat beloofd werd in de overeenkomst die vorig jaar getekend werd. Wat Musk wel deed was het rechtzetten van zijn tweet enkele uren later. Zo benadrukte hij dat de productiesnelheid op 500.000 ligt (10.000 auto’s per week), maar het aantal leveringen zich zal beperken tot ongeveer 400.000.

 

De dag na de tweet verliet Dane Butswinkas, hoofdadvocaat van Tesla, zijn functie en werd hij vervangen door vice president Jonathan Chang.

 

Musk vuurde later vandaag nog een schot af in de richting van de SEC, deze maal aan de hand van het transcript dat gemaakt werd tijdens de voorstelling van de resultaten van het vierde kwartaal. Daarin had Musk het eveneens over 500.000 wagens. Oeps, een foutje van de SEC volgens Musk.

 

Of dit Musk iets gaat kosten, is nog afwachten. Vorige keer lag dat bedrag op 20 miljoen dollar.

Advertentie