Nieuws

Microsoft lanceert HoloLens 2 mixed reality headset

Niet alleen smartphones staan in de spotlights op het MWC. Zo deed Microsoft ook zijn HoloLens 2 mixed reality headset uit de doeken.

 

Op het Mobile World Congress worden een heleboel smartphones voorgesteld aan het grote publiek. Microsoft is hier eveneens aanwezig, maar van een mogelijke “Surface Phone” is geen sprake. Wat we daarentegen wel kregen te zien, was de HoloLens 2, die de mixed reality technologie van Microsoft verderzet met de focus op deze drie punten: immersie, comfort en time-to-value.

 

De HoloLens 2 ondersteunt namelijk een gezichtsveld dat twee keer zo groot is als dat van de eerste HoloLens uit 2016. In de praktijk zou dit moeten aanvoelen als een wissel van een HD-televisie naar een 2K-televisie voor elk oog. De headset zal bovendien je netvlies volgen zodat hij exact weet waar je naar kijkt. Door een nieuwe dieptesensor en algoritmen wordt het mogelijk om zonder controllers de headset te gebruiken.

 

Dankzij het materiaal van koolstofvezel zou de HoloLens 2 comfortabeler moeten aanvoelen en de warmte beter moeten verdelen. Met deze vernieuwde headset mikt Microsoft vooral op bedrijven en benadrukte het de meerwaarde ervan voor grote bedrijven. Het werkt ook al samen met o.a. Airbus en Saab om software voor de HoloLens 2 te kunnen lanceren.

 

Microsoft omschrijft de HoloLens 2 tot slot als “het ultieme intelligente edge toestel”. De mixed reality headset wordt later dit jaar nog verkocht voor $3.500 en zal initieel te koop te zijn in de VS, het VK, Ierland, Australië, Nieuw-Zeeland, Japan, China, Canada, Duitsland en Frankrijk.

 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business