Apple iPhone China financiering

Om de verkoop van de iPhone in China een boost te geven, gaat Apple nu gratis financiering aanbieden over een maximum van 24 maanden.


Hoe heeft technologie een impact op je business?
Ontvang elke week het zakelijk IT-nieuws rechtstreeks in je inbox! 

Dat de verkopen van de Apple iPhone tegenvallen in China, hoorden we vorig jaar al. Uiteraard wil Apple daar iets aan en doen en daarom komt het bedrijf uit Cupertino nu met gratis financiering aankloppen, ondersteund door een dochterbedrijf van Alibaba.

 

Consumenten die een iPhone willen kopen in China, kunnen dat nu doen via een financieringspakket met nul procent interest. Het aanbod wordt mede mogelijk gemaakt door enkele Chinese banken en Huabei, een bedrijf dat onderdeel is van Alibaba en voorziet in consumentenkredieten.

 

Via Reuters werden de details van de deal uitgelegd. Consumenten die gebruik maken van het krediet worden verwacht om elke maand 271 yuan (36 euro) te betalen voor een iPhone XR (6.499 yuan). Voor de iPhone XS (8.699 yuan) is dat 362 yuan of omgerekend 48 euro. Als je ook nog een ouder model inlevert, kunnen deze bedragen omlaag gaan. Dat hoeft geen iPhone te zijn, smartphones van bijvoorbeeld Huawei en Xiaomi mogen ook. Naast dit tarief voor een afbetaling op 24 maanden, is het ook mogelijk om dit op drie, zes, negen of twaalf maanden te doen.

 

Apple iPhone China financiering

 

Het valt af te wachten of Apple de Chinese consument hiermee kan overtuigen om voor hen te kiezen. Goedkope financiering heeft immers enkel en alleen effect als de gebruiker ook effectief een Apple-smartphone wil bezitten.