google .dev

Ontwikkelaars die een domeinnaam à la techpulse.dev willen, kunnen vanaf vandaag hun droom waarmaken. Het zal je voorlopig echter wel een flinke cent kosten.

 

Wie in de overgesatureerde markt van domeinnamen zijn eigen .com-domeinnaam wil, is eraan voor de moeite. Daarom grijpen steeds meer mensen naar alternatieve (en meer beschrijvende) domeinnamen. Developers gebruiken vaak de .io-domeinnaam voor hun persoonlijke websites als kwinkslag naar de term Input/Output. Google introduceert echter een betere oplossing, want ze komen met het .dev-tld.

 

Registreren voor het domeinnaam kon al sinds 16 januari 2018 voor enkele partners, maar nu kan iedereen een domeinnaam registreren dankzij het ‘Early Access’ programma. Althans, als je genoeg geld op zak hebt. Wanneer je zeker wil zijn van je domeinnaam en het nu al wil kopen, betaal je namelijk bij veel providers meer dan 2.500 euro. Je doet er dus beter aan om te wachten tot 28 februari, wanneer de bijslag voor vroege registratie vervalt en de domeinnaam een normale prijs krijgt.

 

Onder andere GitHub.dev, grow.dev en women.dev gebruiken al het nieuwe top level domain.

techpulse.dev
Vandaag al een .dev-domeinnaam kopen kost je behoorlijk wat geld. Bron: GoDaddy