sophos xg firewall

Met behulp van de Sophos XG Firewall krijgen bedrijven de mogelijkheid om vanuit de cloud hun cybersecurity-toepassingen te beheren.

Advertentie

 

Het bedrijf Sophos staat bekend om zijn expertise op het vlak van cybersecurity en dat wordt met de Sophos XG Firewall nogmaals duidelijk. Deze software is voortaan beschikbaar via Sophos Central, het cloudplatform waarmee bedrijven alle security-toepassingen van Sophos kunnen beheren.

 

De Sophos XG Firewall communiceert daarnaast automatisch met alle endpointproducten van Sophos om op die manier het systeem te beschermen. De firewall kan bovendien een keten van cyberaanvallen tegengaan door computers te isoleren, waardoor de aanval zich niet kan verderzetten. Eens de aanval geïsoleerd is, begint de Sophos XG Firewall aan het herstelproces.

 

Met het cloudplatform Sophos Central hebben bedrijven vervolgens de mogelijkheid om alle security-software van Sophos te benutten. Dit platform gebruikt onder andere AI om sneller en effectiever te reageren op mogelijke aanvallen. Samen met de Security Heartbeat-technologie binnen de Synchronized Security van Sophos zijn de opsporings- en reactietijden nog beter dan hiervoor.

 

Dan Schiappa van Sophos licht toe dat dergelijke beveiliging vandaag de dag een must is geworden: “Het dreigingslandschap heeft zich sterk ontwikkeld en wij moeten onze benadering van het beschermen van de IT-infrastructuur verder ontwikkelen. Elke IT-organisatie, ongeacht de bedrijfsgrootte, heeft beveiliging nodig die innovatief, geïntegreerd en schaalbaar is. Sophos Central biedt dit alles.”

Advertentie