Nieuws

Cegeka biedt mee in Belgische 5G-frequentieveiling

5G zit er niet snel aan te komen in België. Toch werpt er zich al een geïnteresseerde koper op om mee te bieden in de 5G-frequentieveiling.

De geïnteresseerde bieder op de 5G-frequentieveiling is Cegeka, de Limburgse IT-dienstenleverancier. Volgens zakenkrant De Tijd wil Cegeka een consortium oprichten om te investeren in de frequenties.

Het is alvast een verrassende plot twist in het Belgische 5G-verhaal. Cegeka is trouwens ook niet van de minsten. Vorig jaar boekten ze nog 520 miljoen euro omzet, en de afgelopen jaren steeg het telkens 15 tot 20 procent per jaar.

5G-frequentieveiling in het slop

Nu bekend raakte dat 5G-veiling er door politiek gelanterfant dit jaar niet meer van zal komen, geeft Cegeka zich bloot. Cegeka-topman Bijnens vertelt aan De Tijd dat ze evenwel geen eigen netwerk zullen aanleggen en daarvoor zullen rekenen op andere spelers binnen hun consortium. Cegeka meent namelijk dat 5G pas iets waard is als er concrete toepassingen aan gekoppeld worden. Voorbeelden daarvan zijn IoT-toepassingen binnen smart cities. “Het politieke spel rond 5G is hallucinant”, laat Bijnens zich ontvallen.

[related_article id=”232610″]

Nu Cegeka ook zal meebieden op de 5G-frequentieveiling, wordt het duidelijk dat de tijd dringt voor ons land. De mei-verkiezingen en de daaropvolgende formatie zouden lang kunnen aanslepen, waardoor ook het 5G-dossier in de vergetelheid raakt.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business