Yugo

Steeds meer Vlamingen beschikken over een Netflix-abonnement vandaag de dag. Telenet speelt hier slim op in met het nieuwe abonnement, Yugo.

Advertentie

 

Vorige week gaven cijfers van de Digimeter nog aan dat Vlamingen steeds meer een Netflix-abonnement nemen bovenop hun traditionele abonnement op digitale tv. Providers hebben dus in feite niets te vrezen, aangezien het percentage traditionele abonnementen al drie jaar constant blijft, maar Telenet lijkt nu het zekere voor het onzekere te nemen met zijn nieuwe abonnement, Yugo.

 

Yugo? Yugo!

Dit nieuwe Yugo-abonnement kost je honderd euro per maand en daarvoor krijg je één abonnement voor vast internet, twee mobiele abonnementen (20GB mobiele data, 150 belminuten), 20 zenders en Telenet Play (een uitgebreid aanbod aan films en series). Wat je daarentegen niet krijgt, is een abonnement op digitale televisie en een decoder. Je kan wel naar hartenlusten Play-series en -films kijken op je smartphone zonder dat je daarvoor aan je 20GB mobiele data moet komen. Dat is vooral handig voor mensen die vaak onderweg zijn met het openbaar vervoer – vandaag is misschien niet de beste dag om dat te schrijven vanwege de Nationale staking – en hun data liever niet als sneeuw voor de zon zien verdwijnen.

 

De Digimeter 2018 gaf daarnaast aan dat 31% van de ondervraagden toegang had tot Netflix en dat dit voornamelijk de jongere generatie was, dus je zou kunnen zeggen dat het misschien nog vroeg is voor een abonnement dat de decoder achterwege laat. John Porter, CEO van Telenet, licht toe dat het inderdaad geen massamarkt is, maar dat het wel tijd is voor zo’n abonnement.

 

Vanaf volgende week dinsdag is Yugo beschikbaar via een app in de Play Store op Android-smartphones en in de App Store op iPhones. De tablet- en browserversies zullen later verschijnen. Meer informatie over het abonnement kan je tot slot vinden op de website van Telenet.

Advertentie