Nieuws

LinkedIn biedt nu ook livestreaming aan

Op sociale netwerken zoals Instagram en YouTube is livestreaming razend populair, maar Microsoft ziet ook een meerwaarde voor zakelijke gebruikers. Daarom rolt het nu livestreamingfunctionaliteiten uit op LinkedIn.

In zijn huidige vorm zal LinkedIn Live enkel beschikbaar zijn voor testgebruikers in de Verenigde Staten. In een later stadium zal de functionaliteit wellicht ook wereldwijd uitrollen, maar het is nog niet bekend wanneer dat precies mogelijk wordt. Streamers kunnen een livestream aanbieden binnen bepaalde groepen, maar ook voor iedereen op LinkedIn. De eerste beelden van de streamingsdienst werden reeds verspreid en tonen sterke gelijkenissen met Facebook live.

Microsoft verwacht dat LinkedIn zo een belangrijkere rol kan spelen in live conferenties, aankondigingen, Q&A’s, ceremonies, etc. Op technisch vlak zal de functionaliteit worden aangestuurd door Azure Media Services, een onderdeel van Microsofts cloud platform. Pete Davies, de directeur van productmanagement bij LinkedIn, verklaart tegenover TechCrunch dat video het snelst groeiende formaat op het platform is. Bovendien is live video de meest verzochte functionaliteit bij de gebruikers van het sociale netwerk.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
De beste elektronica-acties van het moment

De beste elektronica-acties van het moment

Bekijken bij bol.com

Business