Trump

President Trump tekent vandaag een uitvoeringsbesluit waarin hij overheidsbureaus vraagt om meer investering te laten doorstromen naar R&D voor AI.


Hoe heeft technologie een impact op je business?
Ontvang elke week het zakelijk IT-nieuws rechtstreeks in je inbox! 

Onder het Amerikaanse AI-initiatief zal de regering verschillende bureaus de opdracht geven om investeringen in onderzoek en ontwikkeling naar AI prioriteit te geven.

 

Een woordvoerder van de Amerikaanse regering meldde dat er geen specifieke financiering voor het initiatief aangekondigd was. Daar wil de Amerikaanse regering nu verandering in brengen.

 

Het initiatief wil ervoor zorgen dat de VS zijn competitief voordeel behoudt in domeinen zoals AI, maar ook quantum computing en andere geavanceerde domeinen.

 

Trump meldde vorige week in een toespraak dat hij de intentie had om samen te werken met wetgevers om zo een nieuwe infrastructuur-investering aan te leveren, waaronder dus ook voor de digitale industrieën van de toekomst.

 

AI en deep learning zorgen voor heel wat ethische bezorgdheid omtrent privacy en cyberveiligheid en zouden voor heel wat socio-economische veranderingen kunnen zorgen, zoals het verlies van jobs in verschillende sectoren.

 

[related_article id=”174981″]

 

Ook de EU steekt momenteel een tandje bij op het gebied van AI met 1,5 miljard euro onder het Horizon 2020-project.