Onbeperkt

Na Proximus en Orange Belgium zal nu ook Telenet een bundel met “ongelimiteerde” data aanbieden.

Advertentie

 

Die bundel met onbeperkt dataverbruik komt niet als een verrassing. Telenet-CEO John Porter beloofde dat al in een eindejaarsinterview met De Tijd. Porter gaf toen aan dat de concurrentie op hun hoede zou moeten zijn, omdat Telenet heel wat in petto heeft voor het nieuwe jaar.

 

Het eerste product waarmee Telenet komt aanzetten is echter niet wereldschokkend innovatief. De telecomoperator zal dit jaar namelijk mobiele abonnementen met een onbeperkt aantal gigabyte introduceren. Daarmee lijkt Telenet relevant te willen blijven ten opzichte van Proximus en Orange, die beiden vorig jaar al “onbeperkte” databundels aanbieden.

 

[related_article id=”176441″]

 

Bij “onbeperkt” dient echter wel een kanttekening gemaakt te worden. Zo heb je bij een onbeperkte bundel van Proximus of Orange 20 GB surfdata aan normale snelheid. Nadat je die data hebt opgebruikt, worden er weliswaar geen extra kosten aangerekend, maar wordt de snelheid van je data verlaagd naar een tergend trage verbinding.

 

Ook Telenet volgt met het in 2016 overgenomen Base nu in de voetsporen van Orange en Proximus. Ook bij Telenet zit er een addertje onder het gras bij die onbeperkte bundel, en verlaagt ook Telenet de snelheid van zijn verbinding aanzienlijk na een verbruik van 25 GB. In dat opzicht is Base dus iets guller dan zijn collega’s. Telenet/Base biedt zijn onbeperkte abonnement aan voor dezelfde prijs als Orange Belgium, namelijk 40 euro per maand. Het onbeperkte abonnement van Proximus kost je dan weer iets meer, namelijk 42,99 euro.

Advertentie