Nieuws

Sonos ziet aandelen dalen na nakend vertrek van CFO

Sonos kondigde gisteren aan dat hun CFO, Mike Giannetto, later dit jaar het bedrijf zal verlaten. Dat nieuws liet zich weerspiegelen in de aandelen van het bedrijf, die met zowaar 15 procent daalden.

De aankondiging van Sonos ging gepaard met de bespreking van de kwartaalcijfers. Cijfers die overigens uitstekend zijn en de verwachtingen van analisten overtroffen. Het laatste kwartaal steeg de omzet met 5,8 procent, goed voor een omzet van 496,4 miljoen dollar. Analisten voorspelden 490,7 miljoen dollar.

Er was ook een domper op de feestvreugde in de vorm van het vertrek van Mike Giannetto, de CFO die meer dan zeven jaar lang bij het bedrijf werkte. Sonos verklaarde ook een gespecialiseerd bedrijf te hebben benaderd om een nieuwe CFO te vinden. Na het nieuws daalde het aandeel van Sonos met zo’n 15%. Dat heeft mogelijk ook iets te maken met Sonos dat de verwachtingen voor het huidige en volgende kwartaal wat temperde. Ze verwachten dit kwartaal immers minder omzet dan verwacht. Dat heeft te maken met een inventaris die hoger is dan ze hadden gehoopt. Bovendien start de productie met IKEA pas in het derde kwartaal van 2019 in plaats van het tweede kwartaal. Zo wordt er ook een verlaagde omzet verwacht voor kwartaal 2.

Toch verwacht het bedrijf dat de omzet tussen de 10 en 12 procent zal stijgen, goed voor een totaalomzet tussen 1,25 en 1,26 miljard dollar. Dat zou stroken met de analistenverwachting van 1,26 miljard dollar.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business