Spotify overname podcasts Gimlet Anchor

Spotify houdt van podcasts. De muziekdienst heeft de overname van Gimlet en Anchor afgerond en heeft zo alle tools beschikbaar om enorm snel te groeien.


 

In een persbericht op de website van Spotify, kondigde de muziekstreamingdienst vandaag aan dat het de overnames van Gimlet Media Inc. en Anchor heeft afgerond. Beide bedrijven zijn successen in de podcastwereld en zullen Spotify helpen om volop in te zetten op podcasts, nog steeds een enorm populaire vorm van entertainment.

 


Gimlet Media is een producent en exclusieve verdeler van verschillende populaire podcasts, waaronder de zakelijke podcast Start Up. Het bedrijf werd in 2014 opgericht door Alex Blumberg en Matt Lieber, twee bekende namen uit de wereld van de Amerikaanse publieke radio. Naast een podcastplatform heeft het bedrijf ook zijn eigen advertentiebureau en een afdeling die zich richt op films en televisie.

 

Anchor FM werd dan weer opgericht in 2015 door Michael Mignano en Nir Zicherman. Het bedrijf bevindt zich in New York en biedt podcastproducenten een gratis platform aan om hun content te hosten en desgewenst te monetariseren. Uit de website van Anchor blijkt een enorme focus op de gebruiker.

 

Volgens Daniel Ek, Spotify co-founder en CEO, zullen deze overnames de streamingdienst helpen met hun doel om een leidinggevend muziekplatform te worden en zo gebruikers toegang geven tot de beste podcastcontent. Daarbovenop verwacht Spotify de luisterervaring te verhogen en het Spotify-merk te versterken.

 

“These acquisitions will meaningfully accelerate our path to becoming the world’s leading audio platform, give users around the world access to the best podcast content, and improve the quality of our listening experience as well as enhance the Spotify brand. We are proud to welcome Gimlet and Anchor to the Spotify team, and we look forward to what we will accomplish together.”

 

Dat Spotify vollop wil inzetten op podcasts is ondertussen al lang geen geheim meer, zo lanceerde het in oktober vorig jaar nog ‘Spotify voor Podcasters’ dat ondertussen naar verluid 10.000 maandelijkse gebruikers (uploaders) heeft en meer dan 185.000 podcasts, waarvan sommige exclusief voor het platform. Ook onze eigen technologiepodcast TechPod kan je erop terugvinden.