Apple betaalt Frans belastindienst

Apple krijgt een zure appel te slikken, de techgigant bereikte een akkoord met de Franse belastingdienst om miljoenen achterstallige belastingen te betalen.

Advertentie

 

Apple heeft een overeenkomst bereikt met de Franse belastingdiensten over het betalen van een enorm som aan nooit aangegeven, achterstallige belastingen. Volgens bronnen zou het kunnen gaan over een bedrag van zo’n 500 miljoen euro.

 

Apple bevestigde aan Agence France-Presse en Reuters dat het bedrijf tot een akkoord is gekomen, maar om hoeveel het juist gaat wilde men alsnog niet vrijgeven. Volgens de Franse website L’Express, gaat het om een bedrag tot 500 miljoen euro.

 

Volgens het technologiebedrijf ging het in dit geval over een audit van de Franse rekeningen van het bedrijf over verschillende jaren en zullen de exacte details volgen in de publieke rekening. Zo staat ook te lezen in een reactie die Apple aan Reuters gaf.

 

As a multinational company, Apple is regularly audited by fiscal authorities around the world. The French tax administration recently concluded a multi-year audit on the company’s French accounts, and those details will be published in our public accounts.

 

Apple is niet de eerste multinational die de Franse belastingdienst over de vloer krijgt, begin vorig jaar moest Amazon ook al een bedrag betalen dat geschat werd op 200 miljoen euro, omdat het zijn Franse verkopen in Luxemburg had aangegeven en daardoor minder belastingen moest betalen. Nog meer bekende namen kunnen in de toekomst volgen, want het OECD (Organisation for Economic Co-operation and Development) werkt aan een voorstel dat ervoor moet zorgen dat grote technologiebedrijven in het land van verkoop hun belastingen moeten betalen. Het gaat dan niet alleen over Europese landen, maar ook de Verenigde Staten, Australië en verschillende andere leden van de 127-koppige organisatie.