Nieuws

Tesla betaalt 190 miljoen euro voor batterijproducent Maxwell

Tesla blijft investeren in duurzame energie en neemt daarom batterijproducent Maxwell Technologies over voor 190 miljoen euro.

De zoektocht naar steeds krachtigere batterijen voor elektrische wagens gaat genadeloos verder. Zo investeerde Tesla net 190 miljoen euro in de overname van Maxwell Technologies, een batterijproducent uit San Diego in de Amerikaanse staat Californië.

Maxwell focust zich voornamelijk op het opslaan van energie en optimaal afleveren daarvan. Dat doet het bedrijf met de hulp van zogenaamde ultracapacitoren die enorm snel kunnen opladen en ontladen. De investering in het bedrijf en de technologie kan Tesla helpen om duurzamere batterijen te ontwikkelen en de kosten ervan te drukken.

In een aankondiging van Maxwell zelf zei CEO Franz Fink onder andere dat hij gelooft dat “deze deal in het grootste belang is van de aandeelhouders van Maxwell en het beleggers de kans geeft deel te nemen aan de missie van Tesla om de opkomst van duurzaam vervoer én energie te versnellen”.

In een bericht aan TechCrunch, meldde Tesla dan weer dat “het steeds op zoek is naar mogelijke overnames die de missie van Tesla om de wereld over te doen stappen op duurzame energie ondersteunen en versnellen.”

De overname zal afgerond worden in het tweede kwartaal van 2019.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business