WhatsApp

De nieuwste update van WhatsApp voor toestellen met iOS voegt een extra beveiligingsmaatregel in: de app kan voortaan met Touch of Face ID beveiligd worden.

Advertentie

 

In tijden van datalekken en hackers zou je wel eens kunnen vergeten dat er nog andere manieren zijn waarop mensen je berichten kunnen lezen. Als iemand met je ontgrendelde smartphone aan de haal gaat, kan hij/zij ook makkelijk al je apps openen en berichten lezen. De iOS-versie van berichtenapp WhatsApp heeft nu een extra ingebouwde beveiliging in de vorm van Touch en Face ID.

 

Om de functie te kunnen gebruiken, moet je niet veel meer doen dan je WhatsApp via de App Store updaten naar de meest recente versie (2.19.20) die zondagavond is verschenen. Je kan dit makkelijk instellen door in de app naar “settings” te gaan, vervolgens door te gaan naar “account”, “privacy” en tot slot “screen lock”. Daar kan je ook instellen wanneer WhatsApp precies zal vragen naar een securitycheck met Face/Touch ID. Dit kan meteen gebeuren, maar ook na een minuut, kwartier of uur.

 

Let wel dat anderen nog steeds via de pop-upmeldingen berichten kunnen lezen en via de meldingen snelle antwoorden kunnen versturen. Als je je WhatsApp volledig wilt beschermen, kan je er ook voor kiezen om deze meldingen uit te zetten door in de app de berichtenpreviews uit te schakelen.

 

Momenteel is deze functie nog niet beschikbaar voor Android-toestellen, maar het zou niet heel lang moeten duren voor het ook daar ondersteund zal worden.

Advertentie