Nieuws

Ook Frankrijk zal dit jaar een 5G-veiling houden 

Na Duitsland zal ook Frankrijk in het najaar een frequentieveiling houden voor 5G-banden. De licenties zullen dan worden verstrekt aan het begin van 2020.

De vier grootste telecomoperatoren van Frankrijk; Orange, Bouygues Telecom, Altice Europe en Iliad, zullen naar alle waarschijnlijkheid deelnemen aan die veiling, die zal plaatsvinden in de herfst.

Investeerders houden hun hart al vast; de Franse telecomoperatoren zouden wel eens een stevige som kunnen betalen in een lang gerokken prijzenoorlog om 5G.

Italië, een van de eerste Europese landen die frequenties aanbiedt voor 5G-diensten, verblufte de markten door een bumper van 6,5 miljard euro voor de staatskas op te nemen in zijn veiling.

Frankrijk voerde ook een nieuwe wetgeving in die de controle op telecominfrastructuur sterk opdreef. Het land ontkent dat die wet eigenlijk specifiek gericht was op de Chinese telecomgigant Huawei.

Eerder al verbanden de VS en Australië Huawei van hun nationale telecomspeelveld op grond van spionage-aantijgingen aan het adres van de Chinese telecomreus.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business