Nvidia

Nvidia gaat momenteel door een moeilijke periode. Het chipbedrijf heeft zijn winstinschatting moeten bijstellen van 2,7 miljard dollar naar 2,2 miljard dollar. 

Advertentie

 

Dat is een grote hap uit de winsten van Nvidia, dat nu op zo’n 18,5 procent minder winst mag hopen. Ook de aandelen van Nvidia zijn in vrije val. Momenteel worden die verhandeld aan 139,60 dollar, 12,83 procent minder dan de sluitingsprijs van gisteren.  

 

Nvidia wijt dat aan dezelfde redenen waarom ook andere Chinese technologiebedrijven momenteel een annus horibilis meemaken. Ook Nvidia is nu een gijzelaar in de draaikolk van invoertarieven en handelsspanningen tussen China en de VS.   

 

In een persstatement zegt chipgigant Nvidia dat “de ontaardende macro-economische toestand, voornamelijk in China dan, een sterke impact heeft gehad op de vraag naar gaming-GPU’s”.  

 

Het jaar 2017 was dan weer een succesjaar voor Nvidia; toen verkocht het bedrijf gigantische hoeveelheden GPU’s. Hoe Nvidia er dit jaar voor staat, zullen we op Valentijnsdag te weten komen.

 

Dan publiceert de chipgigant weer zijn kwartaalcijfers. Om de vergelijking te maken tussen het fiscale jaar 2017 en 2018 is wellicht ietwat kort door de bocht. Het vierde kwartaal van 2018 stemt namelijk grotendeels overeen met de boom van de cryptomuntenmarkt. GPU’s komen erg van pas bij het delven van cryptomunten, dus de prestaties van Nvidia voor dit jaar zullen verbleken bij die van vorig jaar.