Volkswagen Electrify America

Een kortsluiting bij een Duitse klant zorgt ervoor dat Electrify Auto zijn hele Amerikaanse oplaadnetwerk tijdelijk uitschakelt.

Advertentie

 

Electrify America, dochterbedrijf van Volkswagen, heeft vandaag zijn elektrisch oplaadnetwerk moeten uitschakelen uit veiligheidsoverwegingen. De beslissing kwam er op aanraden van HUBER+SUHNER, een leverancier van oplaadkabels met een hoog vermogen.

 

Wat juist het probleem is, is nog niet helemaal duidelijk, maar het zou gaan om oplaadkabels met vloeistofkoeling, meerbepaald een prototype van de eerste generatie.  “Veiligheid is onze hoogste prioriteit” zegt Giovanni Palazzo, President en CEO van Electrify America. “Uit extreme voorzichtigheid schakelt Electrify America alle oplaadstation met H+S kabels uit totdat we kunnen bevestigen dat ze veilig gebruikt kunnen worden. We zijn vol vertrouwen dat H+S het probleem zal onderzoeken en zo snel mogelijk zal oplossen.”

 

HUBER+SUHNER plaatse zelf een persbericht online waarin ze het hebben over een kortsluiting met de kabels in kwestie op de testlocatie van een Duitse klant. Er vielen geen gewonden.

 

Tegen juni van dit jaar wil Electrify America 2000 opladers beschikbaar maken in 500 Amerikaanse locaties. Of de uitrol door dit voorval vertraging oploopt, is nog niet bekend.

Advertentie