Tesla inbreuken veiligheid tent

De oplossing van Elon Musk om de productie op te drijven was niet helemaal zoals het moest. Tesla ontving een boete voor zes veiligheidsinbreuken.

Advertentie

 

In de tweede helft van 2018 deed Tesla er alles aan om de zeer indrukwekkende productiedoelen van CEO Elon Musk te behalen, maar om het bedrijf voor de eerste keer in de geschiedenis winst te laten boeken was meer nodig dan de twee productielijnen die op dat moment bestonden. Elon Musk en zijn team hadden daarom het geniale idee om een derde productielijn op te richten op de parking van de Teslafabriek. Een oplossing die de productie met 50% deed stijgen, maar niet altijd even veilig was voor de werknemers, zo blijkt nu. Er werden verschillende inbreuken vastgesteld en daarvoor moet Tesla nu zo’n 26.000 euro ophoesten. Minder dan de prijs van een Tesla.

 

De inbreuken werden vastgesteld tussen juni en december van 2018. Gelukkig waren zij onderdeel van een routine-inspectie en niet het gevolg van een ongeval. De Californische “Division of Occupational Safety and Health” (Cal-OSHA) registreerde een totaal van zes inbreuken. Eerst en vooral vergat Tesla om een bouwvergunning aan te vragen voor de tent en werd ze eveneens niet geïnspecteerd op veiligheidsproblemen. Verder werd er een gat in de vloer opgemerkt van zo’n 56 op 36 centimeter en 20 centimeter diepte. Er vonden geen evacuatie-oefeningen plaats en er werd ook geen informatie gegeven over hoe men kon omgaan met de hitte in de tent. Tenslotte kwamen de inspecteurs blootliggende betonijzers en metalen pijpen tegen.

 

Laurie Shelby, Vice President of Environment, Health and Safety zegt de inbreuken te gaan aanvechten. Volgens haar werd de inspectie uitgevoerd terwijl de tent nog gebouwd werd en heeft het team er de voorbije zes maanden alles aan gedaan om veiligheidsmaatregelen te implementeren die verder gaan dan de huidige standaard van beveiliging.

 

Hoe dan ook, de boete verdwijnt in het niets tussen de kosten die Tesla op wekelijkse basis maakt. Tijdens de periode van verhoogde productie verloor het bedrijf volgens Musk 44 miljoen euro per week en occasioneel zelfs het dubbele daarvan. Het was alles of niets voor Tesla en zonder de tent had het bedrijf nooit de doelstelling van 5000 Tesla Model S-voertuigen per week gehaald. De tent was trouwens niet gevuld met robots, maar met echte mensen. Dit omdat er op de andere twee productielijnen steeds dingen kapot gingen, liet Musk weten in een interview met CBS. “Human are underrated” (Mensen worden onderschat.) tweette hij ook nog op Twitter.

 

 

Advertentie