Nieuws

Sheryl Sandberg zegt dat Facebook het publieke vertrouwen moet terugwinnen

Sheryl Sandberg, Operations Chief bij Facebook, heeft op woensdag gezegd dat Facebook het publieke vertrouwen terug moest herstellen na alle schandalen omtrent de privacy van haar gebruikers.

Het socialemediaplatform investeert jaarlijks miljarden dollars om de veiligheid van zijn netwerk te verbeteren. Dat liet Sandberg weten in een interview van de Duitse krant Die Zeit op het World Economic Forum in Davos, Zwitserland.

“We hadden er niet op gerekend dat er zoveel risico’s verbonden waren aan het verbinden van zoveel mensen”, liet Sandberg zich ontvallen. De Facebook-topvrouw meldde er wel bij dat Facebook ondertussen al features had toegevoegd die gebruikers meer controle geven over hun persoonlijke informatie.

De reputatie van de socialenetwerksite werd vorig jaar sterk op de spits gedreven door de onthulling dat het Britse consultancybedrijf Cambridge Analytica op illegale wijze gegevens van miljoenen Facebook-gebruikers had verkregen. Die gegevens werden dan ingezet bij gerichte advertenties bij de Amerikaanse presidentsverkiezingen. “We moeten het publieke vertrouwen terugwinnen”, was de kernboodschap van Sandberg.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business