bing

Gisteren berichtten we nog over de ban van Bing in China. Microsoft beloofde er snel werk van te maken om de zoekmachine terug online te krijgen en dat blijkt geen loze belofte. Ondertussen in de zoekmachine namelijk terug actief in China.


Hoe heeft technologie een impact op je business?
Ontvang elke week het zakelijk IT-nieuws rechtstreeks in je inbox!Woensdag liepen er steeds meer meldingen binnen van Chinese gebruikers die geen toegang meer hadden tot Bing. Uiteindelijk bleek dat China Unicorn, een telecombedrijf in bezit van de overheid, het bevel van hogerop had gekregen om Microsoft’s zoekmachine te blokkeren. Microsoft claimde echter druk aan het werk te zijn om de zoekmachine terug actief te krijgen in China. Het harde werk heeft zijn vruchten afgeworpen, want ondertussen kunnen Chinese gebruikers de zoekmachine terug gebruiken.

Volgens berichtgeving van de Financial Times werd de zoekmachine in eerste instantie offline gehaald wegens “illegale inhoud”. Eerder werden diensten zoals Facebook, Google, Twitter, BBC, The New York Times en Bloomberg ook al offline gehaald om diezelfde reden.