Apple Battery - 1

Apple heeft de afgelopen tijd laten merken niks te hebben met afhankelijkheid van externe leveranciers. Het bedrijf uit Cupertino Soonho Ahn, heeft een bekende uit de batterij-industrie aangenomen, mogelijk om zelf batterijen te fabriceren.

Advertentie

 

Samsung is samen met LG Chemicals een van de grootste batterijproducenten wereldwijd. Veel mensen weten niet dat Samsung in veel van zijn smartphones batterijen gebruikt van eigen makelij. Samsung SDI is de verantwoordelijke divisie voor het ontwikkelen en fabriceren van batterijen. Voor de afgelopen twee jaar stond Soonho Ahn aan de leiding van de ‘Next Generation Batteries and Materials Innovation’-afdeling. Daarvoor heeft Ahn al sinds april 2015 bij Samsung SDI gewerkt aan ‘Next Generation Batteries’, maar Ahn werkte ook al langere tijd voor LG Chemicals. Apple zou je niet zo snel linken aan een fabrikant van batterijen, al zou dat in de toekomst kunnen wijzigen, Soonho Ahn is namelijk sinds januari werkzaam als ‘Global Head of Battery Development’ voor Apple, zo blijkt uit een wijziging aan zijn LinkedIn-profiel.

 

Apples zoektocht naar meer componenten die het bedrijf zelf kan ontwikkelen komt niet geheel onverwachts. Al eerder ging het gerucht dat Apple zijn eigen chips voor Macs zou ontwikkelen om zo niet langer van Intel afhankelijk te zijn. Verder is Apple gestopt met het gebruiken van Imagination Technologies GPU’s in zijn mobiele SoC’s. De SoC’s die de fabrikant al jaren zelf ontwikkelt en door TSMC laat fabriceren. Voor batterijen maakte de Amerikaanse smartphonefabrikant lange tijd gebruik van batterijen uit de fabrieken van Samsung SDI, al kwam daar na een wisseling van leverancier snel een einde aan. Nu Apple bezig is met zijn eigen batterijen is het afwachten welke onderdelen het bedrijf verder nog wil fabriceren. Let wel, het bedrijf zal voorlopig nog gewoon batterijen moeten gebruiken van externe leveranciers; al is het onbekend wanneer Apple precies is begonnen met het ontwikkelen van zijn batterijen.

 

Daarnaast is het niet precies bekend waar Apple zijn batterijen – waarvoor het bedrijf overigens al in direct contact staat met leveranciers van kobalt – voor gaat ontwikkelen. Apple zou de batterijen niet alleen kunnen gebruiken voor iPhones, iPads en MacBooks, maar ook voor een zelfrijdende elektrische auto. Of het bedrijf uit Cupertino er uiteindelijk voordeel van kan genieten dat het zelf de batterijen ontwikkeld is moeilijk om te zeggen, het bedrijf wint er in elk geval weer een hoop onafhankelijkheid mee.