Apple Project Titan herstructurering

Apple's supergeheime project rond zelfrijdende wagens moet het met 200 werknemers minder stellen. Project Titan focust zich in 2019 op specifieke projecten.

Advertentie

 

Dat Apple een autonoom voertuig aan het ontwikkelen is, is al lang geen geheim meer. Volgens geruchten wil de technologiegigant tegen 2023 een autonoom voertuig op de markt brengen. Dat was echter het plan voordat bekend geraakte dat het zogenaamde ‘Project Titan’ het vanaf nu moet doen met 200 medewerkers, het gevolg van interne herstructureringen.

 

Het nieuws werd de wereld ingestuurd door CNBC, dat het nieuwtje op zijn beurt vernam van bronnen binnen het bedrijf. Apple bevestigde dit later ook zelf. In zijn berichtgeving liet Apple het volgende weten: “We hebben een enorm getalenteerd team dat werkt aan autonome voertuigen en bijbehorende technologieën. Omdat het team zijn werk in 2019 gaat focussen op enkele kerntaken, zullen sommige groepen verplaatst worden naar ander projecten binnen het bedrijf, waar ze machine learning en andere initiatieven zullen ondersteunen voor Apple.”

 

Apple bevestigde dat het nog steeds volledig achter autonome voertuigen staat. “Wij geloven dat er nog steeds veel opportuniteiten zijn voor autonome systemen en Apple heeft de unieke mogelijkheden om daartoe bij te dragen en dit is het meest ambitieuze machine learning project ooit.”

 

Of deze herstructurering een effect gaat hebben op de einddatum van Project Titan is nog niet bekend. Apple werkt al sinds 2014 aan autonome voertuigen en voert testritten uit sinds 2017. In september van vorig jaar gebeurde het eerste ongeval, waarbij het voertuig van Apple langs achter werd aangereden. Het ging toen om een menselijke fout.