Nieuws

Google dreigt met stopzetting nieuwsdienst

De copyrightwetgeving weegt sterk door op Google. Daarom dreigt de technologiegigant nu ook met de stopzetting van zijn berichtgeving Google News als Europa doorgaat met de wetgeving.

De Europese Unie stelt momenteel een nieuwe wet rond auteursrechten op. Die wet verschaft mediabedrijven het recht om geld terug te eisen van bedrijven die hun content recycleren. Laat dat nu precies zijn wat Google News doet.

Google heeft volgens Jennifer Bernal, Europees manager voor overheidsrelaties binnen Europa, ‘verschillende opties’, en zal volgens zakenkrant De Tijd eerst de finale tekst grondig analyseren voor er een definitieve beslissing valt.

Die definitieve beslissing kan mogelijk nog wat op zich laten wachten, aangezien de EU-lidstaten het onderling nog niet eens zijn over een compromistekst, en over de manier waarop nieuwsvergaringsdiensten zoals Google moeten worden gereguleerd.

De afschaffing van Google News heeft geen rechtstreekse gevolgen voor de inkomsten van de technologiegigant. Toch zorgt de nieuwsdienst ervoor dat er heel wat internetverkeer omgeleid wordt naar Google. Hoe minder bezoekers Google dagelijks te verwerken krijgt, hoe minder inkomsten er dus ook zullen binnenrollen uit advertenties.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business