Nieuws

Tesla ontslaat 7 procent van werknemers 

Tegelijkertijd benadrukt Tesla wel dat het belangrijk is dat de productie opgedreven wordt.

De CEO van Tesla, Elon Musk heeft vandaag aangekondigd dat zijn bedrijf 7 procent van zijn werknemers zal ontslaan. Op die manier wil Tesla kosten besparen en inkomsten opdrijven. Gedurende de voorbije twee jaar heeft Tesla heel wat nieuwe werkkrachten aangeworven om aan zo’n honderdduizend bestellingen te kunnen voldoen. “We zijn zo’n dertig procent gegroeid vorig jaar”, laat Tesla-baas Musk zich ontvallen. “Dat is meer dan we kunnen ondersteunen.”

Musk heeft een open brief geschreven naar zijn medewerkers, waarin hij de situatie uitlegt. “Tesla moet in het budget snoeien terwijl we het productietempo van de Model 3 geleidelijk aan opdrijven in de komende maanden.” Ergens lijkt daar een denkfout te zitten, maar we zien niet goed waar.

Ook dat andere bedrijf van Musk, SpaceX, heeft recent aangekondigd dat het tien procent van zijn medewerkers de laan zou uitsturen om zo andere projecten te kunnen financieren.

Het is de tweede keer in een half jaar dat Tesla ontslagen aankondigt. Vorige zomer kondigde de autofabrikant al aan dat het zo’n negen procent van zijn personeelsbestand moest laten gaan.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business