Nieuws

Elektrische wagens goedkoper door groepsaankoop Vlaamse overheid

De Vlaamse Overheid geeft ons een duwtje in de rug bij elektrisch rijden. Vier modellen van elektrische wagens zijn nu tijdelijk goedkoper.

Als je aan het overwegen was om een elektrische wagen aan te kopen, maar de prijs een struikelblok was, dan hebben we goed nieuws voor je. Door een initiatief van Lydia Peeters, minister van Energie, heeft de Vlaamse Overheid geïnvesteerd in een groepsaankoop van elektrische wagens. Vier modellen worden nu tot enkele duizenden euro’s goedkoper en dat tot 15 mei.

We moeten de reden voor deze actie ook niet heel ver gaan zoeken. De verkoop van elektrische wagens ziet immers jaarlijks een stijging, maar toch is het totaal aantal elektrische wagens in België nog altijd minder dan 2% van alle voertuigen. De klimaatdoelstellingen van 2020 komen ook steeds dichterbij en er is nog heel wat werk aan de winkel om die te halen.

Vier modellen

Offertevegergelijker Bobex heeft voor deze groepsaankoop de verschillende elektrische wagens op de markt vergeleken. Daarna is er op basis daarvan een selectie van vier wagens gemaakt: de Nissan Leaf, Peugeot iON, Renault Zoe R90 en Hyundai Kona. De prijzen van deze wagens zien er als volgt uit:

  • Nissan Leaf: €36.540 – €907 (groepskorting) – €3.500 (zero-emissiepremie) = €32.133
  • Peugeot iON: €30.369 – €9.718 (groepskorting) – €4.000 (zero-emissiepremie) = €16.652
  • Renault Zoe R90 (batterij niet ingebrepen): €24.950 – €2.250 (groepskorting) – €4.000 (zero-emissiepremie) – 2.250 (recyclagepremie) = €16.450
  • Hyundai Kona: €37.999 – €350 (groepskorting) – €3.500 (zero-emissiepremie) = €34.149

Voor meer informatie over de kortingen en elektrisch rijden in Vlaanderen kan je terecht op de website https://www.samenelektrisch.be/. Voor je een elektrische wagen aankoopt, is het misschien interessant om te weten hoe milieuvriendelijk ze nu daadwerkelijk zijn. Ook daarvoor ben je bij TechPulse aan het juiste adres. In onderstaand artikel lees je alles over ecologische bandenafdruk van de elektrische wagen en de situatie in ons landje.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
De beste elektronica-acties van het moment

De beste elektronica-acties van het moment

Bekijken bij bol.com

Business