windows

Ook Windows zal in de toekomst kunnen draaien op vouwbare toestellen. Microsoft is volop bezig om deze technologie op punt te stellen.


Hoe heeft technologie een impact op je business?
Ontvang elke week het zakelijk IT-nieuws rechtstreeks in je inbox! 

Het vouwbare touchscreen lijkt wel de trend van 2019 te gaan worden. Smartphonefabrikanten zijn druk in de weer op hun eerste vouwbare toestellen klaar te maken voor de verkoop. Ook technologiereus Microsoft is zijn besturingssysteem Windows aan het voorbereiden op vouwbare schermen en apparaten met twee displays, dat melden bronnen van The Verge.

 

Er wordt niet alleen sterk gesleuteld aan Windows en alle bijbehorende programma’s, maar ook de Surface-hardware uit de fabrieken van Microsoft zal in de toekomst uitgerust zijn met vouwbare en dubbele displays. Bovendien is Microsoft aan het samenwerken met o.a. Intel om er zeker van te zijn dat alle technologie voor deze schermenrevolutie op punt staat.

 

Hier komt nog bij dat er zichtbaar bewijs is gevonden dat Windows aangepast wordt om ook te kunnen werken met deze nieuwe schermen. Zo is er op het Twitter-account BuildFeed een build van Windows 10 te zien met als benaming rs_shell_devices_foldables. Dit wijst erop dat er een team is toegewezen aan de ontwikkeling van software voor vouwbare schermen.

 

 

Dat er bij Microsoft wordt gewerkt aan dergelijke soft- en hardware mag tot slot geen verrassing zijn. Onder andere Google is ook druk bezig om ondersteuning voor vouwbare schermen in te bouwen in zijn besturingssysteem Android. Wij zijn alvast benieuwd naar de eerste werkende toestellen met dit nieuwe soort scherm!