Proximus

Vanochtend kreeg Belgische telecomgigant Proximus af te rekenen met een wel heel lastige zending.

Advertentie

 

Zo’n 1.500 manifestanten kwamen vandaag voor de hoofdzetel van Proximus aan het Noordstation in Brussel protesteren tegen de 1900 nakende ontslagen. Ook bij de telecomgigant zelf wordt er vandaag gestaakt.

 

Door de staking blijven er momenteel een aantal winkels en callcenters van Proximus gesloten. Toch is het volgens de stakers niet de bedoeling om Proximus-klanten te treffen. Toch wordt er hinder verwacht bij Proximus; zo zullen techniciens niet even snel kunnen langskomen, en zullen de wachttijden bij de klantendienst langer oplopen dan normaal.

 

Werkwilligen worden er niet van verhinderd om te werken. De stakers willen in de eerste plaats duidelijk maken dat naakte ontslagen niet kunnen.

 

Het hele Proximus-debacle ging vorige week van start toen bekend raakte dat de telecomgigant van plan was om 1.900 banen te schrappen en weer aan te vullen met 1.250 digitale profielen. Proximus-CEO Leroy gooide een paar dagen geleden nog olie op het vuur door te zeggen dat je “soms mensen moet pushen om zich om te scholen.”


Geen velden gevonden.