Jabra richt zich de afgelopen jaren steeds meer op consumentenproducten; tijdens CES 2019 heeft het bedrijf een geduchte concurrent voor hoofdtelefoons zoals de Sony WH-1000XM3 en Bose QC35 II laten zien.

Advertentie

 

Jabra staat vooral bekend om zijn producten, zoals hoofdtelefoons, die gericht zijn op de zakelijke markt. Toch blijkt wel dat het merk zich de afgelopen jaren wel weet te richten op de markt voor consumenten, dit doet het onder andere met de Elite 65T ‘true wireless’ earbuds. In Las Vegas, tijdens CES, heeft het Scandinavische Jabra een volgende stap gezet om zich te mengen in de consumentenproducten; daarmee volgt het bedrijf Plantronics, dat zich sinds een aantal jaar ook sterk mengt in het consumentensegment van headphones, onder andere voor sporten. Ook is het de eerste nieuwe hoofdtelefoon van Jabra, de nieuwste hiervoor was de Jabra Move Wireless uit 2013, die ook een update heeft ontvangen tijdens CES 2019.

 

Het is de eerste keer dat het bedrijf gebruikmaakt van Active Noise Cancelling voor een hoofdtelefoon, de Active Noise Cancelling zal gebruikmaken van de SmartSound-technologie. Door middel van deze technologie wordt de noise cancelling aangepast op basis van de geluiden die er in de omgeving te horen zijn, ook kan de functie automatisch het volume van de hoofdtelefoon aanpassen. Zodra de Elite 85H’s beschikbaar komen, zullen er drie profielen zijn voor SmartSound: Commute, In Public en In Private. De app die beschikbaar zal zijn voor de Elite 85H, de Jabra Sound+-app, maakt het mogelijk om te allen tijde tussen deze profielen te wisselen, al zal SmartSound dus ook actief helpen om het juiste profiel te kiezen. Volgens The Verge zal Jabra druk bezig blijven met het aanpassen van deze functie om een goede balans te vinden – de aanpassingen zullen uitgerold worden door middel van software-updates.

Jabra Elite 85H - 1

 

Tegen april op de markt

Naast de belangrijke SmartSound-functie en noise cancelling heeft de Jabra Elite 85H ook nog toegang tot digitale assistenten zoals Google Assistent, Siri en Alexa. Verder is er een USB-C-poort aanwezig om de hoofdtelefoon op te laden. Opladen zal, volgens Jabra, echter niet zo vaak nodig zijn: de Jabra Elite 85H kan ongeveer 32 uur mee op één acculading, met noise cancelling ingeschakeld. Het is niet bekend wat de batterijduur zal zijn met noise cancelling uitgeschakeld. Als laatste is de hoofdtelefoon IP52-gecertificeerd voor stof- en waterbestendigheid, in praktijk zal dit betekenen dat je zonder grote problemen met de hoofdtelefoon door de regen kan fietsen, een onderdompeling zal de hoofdtelefoon echter niet overleven. Zonde, want met een adviesprijs van 299 euro zou je dan toch behoorlijk wat geld zien verdrinken.

Advertentie