Huawei

De invloed van de handelsoorlog tussen China en de VS laat zich steeds meer voelen.


Hoe heeft technologie een impact op je business?
Ontvang elke week het zakelijk IT-nieuws rechtstreeks in je inbox! 

Huawei heeft vandaag een nieuwe chipset gelanceerd voor het gebruik in servers. Het is maar een van de manieren waarop de hoog oplopende spanningen in de handelsoorlog tussen de VS en China zich laten voelen.

 

China wil tonen dat het wel degelijk ook in staat is om chips te fabriceren, en hoopt op die manier ook minder afhankelijk te worden van Amerikaanse invoer. De chipset werd “Kunpeng 920″ gedoopt en werd ontwikkeld door dochterbedrijf HiSilicon.

 

Huawei krijgt het overgrote deel van zijn winst binnen van de verkoop voor telecommunicatie-infrastructuur en smartphones. Het Chinese bedrijf wil zich nu ook een weg banen in cloud computing en andere bedrijfsdiensten om zo hun actieradius uit te breiden.

 

Dat is momenteel cruciaal aangezien de Chinese technologiegigant steeds meer onder druk staat van het Westen, dat het bedrijf ervan verdenkt banden te hebben met de Chinese overheid. Huawei heeft die aantijgingen steeds ontkend.

 

Chinese bedrijven zoals onder andere ook Huawei zoeken nu naarstig naar manieren om de impact van het handelsdispuut tussen China en de Verenigde Staten te verzachten.

 

Chinees telecombedrijf ZTE mocht namelijk vorig jaar al ondervinden dat de Amerikaanse invoertarieven geen lachtertje zijn.

 

[related_article id=”174751”]