LG Display

Voor zijn nieuwste scherm heeft LG kosten nog moeite gespaard. Deze joekel is 88-inch groot, heeft een kwaliteit van 8K én ingebouwde speakers.

 

Smartphones worden elk jaar groter, laptops worden elk jaar kleiner en als het aan LG ligt, dan worden tv’s ook elk jaar groter. Het bedrijf pakt nu uit met een enorm OLED-televisiescherm van 88-inch met een beeldkwaliteit van 8K. Om het plaatje van een thuisbioscoop compleet te maken, is het toestel ook uitgerust met 3.2.2-channel Dolby Atmos audio, waardoor je niet op zoek moet naar afzonderlijke luidsprekers.

 

Voor ieder wat wils

Ook als je het iets minder groots wil aanpakken, heeft LG een televisiescherm voor jou klaarstaan. Er is namelijk ook een scherm op komst van 65 inch met eveneens een 8K-OLED-display. Daarnaast zien we ook een 4K-OLED-scherm met, volgens LG, ‘s werelds snelste reactietijd voor bewegende beelden, wat neer zou komen op amper 3,5ms. Fans van actiefilms en intense sportwedstrijden zijn hier duidelijk het doelpubliek, evenals gamers die elk detail van het spel zo snel mogelijk willen zien.

 

LG laat daarnaast laptops ook niet in de kou staan. Het heeft namelijk plannen voor een 13,3-inchscherm met een kwaliteit van 4K en een batterijverbruik van slechts 2,8 watt.

 

Er zijn dus grootse toekomstplannen bij LG Display. Exacte gegevens over wanneer welk scherm precies op de markt verschijnt, zijn nog niet bekend, maar met dit aanbod lijkt het bedrijf alvast te beginnen aan een succesverhaal.