LG G7 ThinQ

LG heeft een update naar Android 9.0 in het vooruitzicht voor de G7 ThinQ, zo blijkt uit een roadmap voor het eerste kwartaal die de fabrikant op zijn Koreaanse website publiceerde.

Advertentie

 

Verschillende fabrikanten beginnen zich gereed te maken om grootschalig de update naar Android 9.0 Pie uit te rollen. Samsung maakte recentelijk al bekend dat het vanaf Q1 zou beginnen met het uitrollen van Pie naar zijn high-end toestellen, te beginnen met de Samsung Galaxy S9(+). LG heeft recentelijk al wat aandacht besteed aan Android 9.0 Pie toen het begon met het uitrollen van de update naar zijn LG G7 One, het eerste Android One-toestel van de Koreaanse fabrikant. Het eerste kwartaal van 2019 lijkt in het teken te staan van de uitrol van Android 9.0 Pie naar de LG G7 ThinQ, zo blijkt uit een melding op de Koreaanse website van LG. Daarbij krijgt het toestel voorrang op de nieuwere LG V40 ThinQ.

 

Inmiddels neemt LG al een behoorlijke tijd om de LG G7 ThinQ te voorzien van Android 9.0 Pie. In augustus 2018 werd de code voor de nieuwe versie van Android namelijk al beschikbaar. Eerder dit jaar kondigde het bedrijf aan zich te willen focussen op snellere updates met zijn Software Upgrade Center. Of dit project ook geslaagd is, is nog niet te zeggen, maar gezien de geschiedenis van het updatebeleid bij LG, lijkt het bedrijf dit jaar in elk geval vooruitgang te hebben geboekt. LG zou namelijk al redelijk vroeg zijn begonnen met het testen van Android Pie onder Koreaanse eigenaren van het toestel: in november om precies te zijn, aldus My LG Cell Phones.

LG G7 ThinQ Roadmap Q1 2019

‘Pie OS Upgrade planned’

Een roadmap van LG toont dat het bedrijf van plan is om in Q1 de update uit te rollen, maar wanneer dit het geval zal zijn is vooralsnog niet bekend – een periode van drie maanden geeft immers behoorlijk veel beweegruimte. Vermoedelijk zal de update niet voor het einde van Q1 in Europa landen, vervolgens moet de update nog uitgebreid worden getest door Europese operatoren voordat de update officieel uitgerold wordt. Gezien de (uitgebreide) beta-testen van LG, is de kans dat de update ook stabiel is wel groter. Of LG grote wijzigingen heeft doorgevoerd aan het uiterlijk van de software op de LG G7 ThinQ is niet bekend – we waren met de review van de LG G7 ThinQ niet zo te spreken over de software die het bedrijf meelevert.

Advertentie