Nieuws

Huawei succesvoller dan ooit

Huawei zal ondanks de internationale druk volgend jaar waarschijnlijk een winst van 21 procent boeken ten opzichte van 2018.

 

Dat liet Huawei-voorzitter Guo Ping weten in zijn nieuwsjaarstoespraak. Ping zei ook dat Huawei zo’n 26 5G-contracten heeft weten binnen te slepen, dat terwijl de Chinese telecomgigant te kampen kreeg met sterke internationale tegenkanting.

 

Daarmee is Huawei trouwens de grootse 5G-verkoper ter wereld. De voorzitter van Huawei verwacht ook dat de smartphoneverschepingen van 2018 in totaal meer dan 200 miljoen units bedroegen.

 

Het Chinese telecombedrijf meldde eerder deze maand nog dat het jaarlijks inkomen meer dan 100 miljard dollar zou zijn.

 

Huawei is de grootste fabrikant van telecominfrastructuur ter wereld, en is ook de tweede grootste verkoper van smartphones.

 

Dit jaar stond de Chinese technologiegigant sterk onder internationale druk nadat de Verenigde Staten bevriende landen zoals Australië en Nieuw-Zeeland ertoe opriep om geen handel te drijven met Huawei, omdat dat volgens de VS China zou toelaten om te spioneren.

 

Huawei bleef steeds hardnekkig volhouden ze niet onder invloed staan van Beijing.

 

De CFO van Huawei, Sabrina Meng, werd eerder deze maand nog opgepakt in Canada op verdenking van fraude. Ze werd later op borgtocht vrijgelaten.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business