Nieuws

Amazon kampt even met tekort tijdens kerstdagen

Het lijkt erop dat de Amazon-deals voor Echo-toestellen op Black Friday en Cyber Monday zowel een zegen als een vloek waren voor Jeff Bezos.

 

De digitale assistent bleek namelijk een erg populair cadeau in onze contreien tijdens de kerstdagen, wat ervoor zorgde dat Amazon moeite had om de hoge vraag naar het product bij te houden. Zo bericht The Guardian.

 

Vooral in het Verenigd Koninkrijk en Duitsland was de vraag het grootst. Het lijkt alsof het probleem nu van de baan is. Overigens ondervond Amazon geen problemen in de Verenigde Staten.

 

Amazon kampte wel al eerder met dergelijke vraag-en-aanbodproblemen in Europa, toen in september Alexa overal uitverkocht bleek te zijn.

 

Volgens de bestsellerpagina van Amazon was de Echo Dot de meest verkochte digitale assistent. Daarnaast bleek ook de Amazon Alexa-app een van de meest gedownloade apps in de iOS App Store.

 

Volgens de statistieken werden tijdens kerst ook behoorlijk wat Google Assistants uitgedeeld, aangezien de Google Home App naar de zesde plaats klom. De Fitbit-app is dan weer gestegen naar de vijfde plaats, waaruit je dus kan afleiden dat die bij heel wat gezinnen als pakje onder de kerstboom lag.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business