Nieuws

Tesla Supercharger netwerk zal zich over heel Europa uitstrekken

Elon Musk heeft op Twitter laten weten dat Tesla zijn zogenaamde Supercharger-netwerk wil uitbreiden zodat het in 2019 Europa “voor de volledige 100 procent zal bedekken”.

 

“Van Ierland tot Kiev (Oekraïne), en van Noorwegen tot Turkije”, voegde Musk er nog aan toe. De aankondiging was een antwoord op een tweet die fijntjes opmerkt dat sommige delen van Ierland nood hebben aan Superchargers.

 

Tesla is zijn befaamde Model 3 al sinds november aan het klaarstomen voor de Europese markt, en stelt de nieuwe elektrische wagen tentoon in showrooms over heel Europa.

 

Musk liet ook al weten dat de Europese versie van de Model 3 zou uitgerust zijn met CCS-poorten (combined charging systems), die het opladen versnellen.

 

Daarnaast liet Tesla ook weten dat het de reeds bestaande Superchargers zou upgraden met CCS-stopcontacten voor het Model 3 effectief beschikbaar wordt op de Europese markt.

 

CCS-technologie wordt in Europa standaard toegepast voor elektronische voertuigen. Aangezien Tesla nu van plan is om de reeds bestaande Superchargers ook met die technologie uit te rusten, wordt er druk gespeculeerd of de Supercharger nu ook compatibel zullen zijn met andere elektrische voertuigen.

 

De elektrische wagengigant laat weten met andere autofabrikanten in gesprek te zijn; concrete plannen zijn er echter nog niet.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business