Nieuws

Huawei Pay zet eerste stappen buiten China

Net zoals Apple heeft Huawei een eigen betaalsysteem in zijn smartphones. Huawei Pay bleef voorheen echter beperkt tot de Chinese markt.

 

Eind november verscheen na lang wachten Apple Pay in België zodat iPhone-gebruikers ook contactloos konden betalen met hun smartphone. Apple is echter niet de enige fabrikant die beschikt over een dergelijk betaalsysteem. Ook het Chinese Huawei heeft namelijk gelijkaardige betaalsoftware onder de noemer Huawei Pay. Tot nu toe kon alleen de Chinese markt gebruik maken van Huawei Pay, maar daar is nu verandering in gekomen.

 

Huawei Pay goes Russia

Een wereldwijde uitrol is het weliswaar nog niet. In een persbericht van Huawei deelde het bedrijf mee dat Rusland het eerste land buiten China zal zijn, waar het betaalsysteem beschikbaar zal zijn. Zo zullen klanten een bankkaart kunnen toevoegen van Gazprombank en Russian Agricultural Bank. Daarna zullen zij, zoals bij Apple Pay en Google Pay, met hun smartphone contactloos kunnen betalen. Het systeem zou volledig functioneel moeten zijn vanaf de eerste maanden van het komende jaar.

 

Door deze eerste stap buiten China wordt wel duidelijk dat het bedrijf van plan is Huawei Pay verder te verspreiden. Het systeem is immers als sinds 2016 beschikbaar in China en gezien het grote wereldwijde succes van het merk (ondanks enkele controverses) is een wereldwijde verspreiding een logische stap. Wanneer Huawei Pay in meer landen beschikbaar zal worden, is momenteel nog niet bekend.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business