Nieuws

De VS bouwen kwantumstrategie uit

De VS zijn goed op weg naar een nationale kwantumstrategie.

De Verenigde Staten zijn goed op weg om een nationale kwantumstrategie uit te bouwen. Het Huis van Afgevaardigden heeft namelijk een wet uitgevaardigd die een nationale kwantuminitiatief zou uitbouwen en dus de opstart van de kwantumtechnologie van de volgende kwantumgeneratie inleidt.

 

President Trump moet het wetsvoorstel wel nog tekenen, waarna het voorstel een wet zou worden.  

 

Het wetsvoorstel legt een tienjarig plan uit om verschillende initiatieven omtrent quantum computing te lanceren. Die initiatieven zouden onder andere bestaan uit een presidentieel adviescomité, een nationaal wetenschaps- en technologie subcomité, en financiering van het nationaal wetenschapscomité. 

 

Het programma is in feite een poging om de technologische hegemonie te verkrijgen ten opzichte van andere landen. China en andere landen hebben ondertussen ook al een eigen kwantumprogramma opgestart, en er heerst grote bezorgdheid dat de VS wel eens achterop zou kunnen raken als de Amerikaanse overheid niet meer aandacht schenkt aan de ontwikkeling van hun kwantumstrategie.  

 

Kwantumcomputers hebben een aantal voordelen ten opzichte van gewone computers; zo kunnen ze veel sneller grote datasets doorzoeken en zijn ze beter geschikt voor natuurkundige simulaties.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business