Facebook

Facebook weerde eerder dit jaar advertenties over digitale munten nog van zijn platform. Toch lijken ze zelf niet zo vies te zijn van het gebruik van cryptomunten.


Hoe heeft technologie een impact op je business?
Ontvang elke week het zakelijk IT-nieuws rechtstreeks in je inbox! 

Er doen momenteel geruchten de ronde dat Facebook een eigen cryptomunt aan het ontwikkelen is. Volgens Bloomberg is de sociale mediagigant namelijk druk bezig met de ontwikkeling van een “Stablecoin”, die gebruikers de kans zal geven om geld over te zetten door middel van de versleutelde mobiele berichtendienst WhatsApp.

 

Stablecoins hangen vast aan de Amerikaanse dollar en zouden beter moeten bestand zijn tegen de marktschommelingen dan bitcoins.

 

Bloomberg zegt dat Facebook de munteenheid waarschijnlijk eerst in India zal lanceren, wat meteen Facebook op de proef zal stellen, aangezien India enorm veel geldtransfers ontvangt van andere landen.

 

WhatsApp heeft naar verluidt zo’n 200 miljoen gebruikers in India, alles samen hebben die zo’n 69 miljard dollar aan geldoverdrachten ontvangen in 2017.

 

Het is eigenlijk ook niet zo verrassend dat het sociale netwerk een cryptomunt aan het ontwikkelen is. In mei richtte het bedrijf nog een comité op dat blockchain moest bestuderen.

 

Op het moment van schrijven, is Facebook nog steeds de strategie over het hele stablecoin-project aan het uitwerken. Het kan dus zeker nog een hele tijd duren voor we iets concreet horen van het geesteskind van Mark Zuckerberg.