Drone Gatwick Airport

Rondvliegen met een drone is voor sommigen een ideale manier om te ontspannen. Voor Gatwick Airport veroorzaakt het daarentegen heel wat problemen.

Advertentie

 

Sinds gisterenavond ligt het vliegverkeer op het Londense luchthaven Gatwick Airport noodgedwongen stil. Ditmaal is de oorzaak weliswaar geen stakingsactie van ontevreden luchthavenpersoneel. De schuld ligt namelijk bij twee overvliegende drones in de nabijheid van het vliegveld.

 

Onduidelijke bron

 

Waar de twee drones precies van komen en wie ze bestuurt, blijft voorlopig onduidelijk. Op het moment van schrijven, ligt het vliegverkeer in Gatwick Airport nog steeds stil. Woensdagavond om 21u03 lokale tijd werden zowel de inkomende als uitgaande vluchten uitgesteld. De luchthaven heeft nu ook de Sussex Police ingeschakeld om de zaak verder te onderzoeken.

 

Op de website van de luchthaven krijg je bovendien een rood waarschuwingskader te zien over het verstoorde vliegverkeer. Passagiers worden ook aangemoedigd om hun reis via Gatwick Airport uit te stellen tot de status is opgeheven. Ook de luchtvaartmaatschappijen zijn volop bezig met het voorzien van accommodatie voor gestrande reizigers of hen te vervoeren naar andere luchthavens zodat zij hun reis alsnog kunnen verderzetten. Het personeel van de luchthaven zelf staat momenteel in voor de opvang van de reizigers.

 

Als je van plan was om vandaag nog via Gatick Airport te reizen, is het aan te raden om de officiële website met aankomende en uitgaande vluchten in de gaten te houden.

Advertentie