Volkswagen Volvo Connected Car

Volkswagen koopt een meerderheidsaandeel in WirelessCar van Volvo en versterkt zo zijn positie op de connected car markt.

Advertentie

 

Zij die up-to-date blijven met de auto-industrie weten dat Volkswagen enorm veel belang hecht aan de ontwikkeling van software die hun wagens slimmer en meer geconnecteerd moet maken. Deze connected car software maakt een belangrijk deel uit van hun toekomstplannen om in 2019 en 2020 een elektrische wagen op de markt te brengen en uitbreiding van de technologie was dus ook nodig en daarom kocht het bedrijf een meerderheidsaandeel van Volvo’s WirelessCar platform.

 

Volkswagen wil je connecteren met je wagen als je rijdt, maar ook als je niet bij je wagen in de buurt bent moet je over relevante informatie kunnen beschikken. Volkswagen werkt daarom samen met Microsoft aan een platform dat via de cloud werkt en op elk model van de autoconstructeur kan draaien. Het platform kreeg de naam “Volkswagen Automotive Cloud” mee en zal ook verbonden met de “We” dienst die je toelaat om elektrische wagens te delen (ook beschikbaar vanaf 2019).

 

Dat Volkswagen dus interesse had in Volvo WirelessCar is geen verrassing, met een investering van 122 miljoen dollar, zo’n 107 miljoen euro, bezit het bedrijf nu 75,1 procent van de aandelen. Het platform connecteert momenteel al meer dan 3 miljoen wagens in 75 landen en geeft Volkswagen meteen toegang tot een heleboel data, maar vermindert ook gevoelig de concurrentie voor Volkswagen. Het landschap zit immers al vol met krachtige samenwerkingen, waaronder Audi en Huawei en de samenwerking tussen BMW, Ford en GM om blockchain naar wagens te brengen.

 

Voor Volvo brengt de verkoop dan weer een hoop cash in het laatje, zodat de autoconstructeur zich verder kan focussen op het ontwikkelen van commerciële voertuigen.

 

Advertentie