iphone

Na slechts één beta heeft Apple iOS 12.1.2 uitgerold. Veel spannends is er niet te vinden, maar de update brengt wel enkele bugfixes.


Hoe heeft technologie een impact op je business?
Ontvang elke week het zakelijk IT-nieuws rechtstreeks in je inbox!De nieuwe update brengt een welkome oplossing voor een probleem met de eSIM. Althans, dat is een welkome update voor gebruikers die effectief in een land wonen waar eSIM ondersteund wordt. In Nederland en België is dit (nog) niet het geval dus dan is er al helemaal weinig om enthousiast van te worden. Verder werd er ook een probleem opgelost betreffende de mobiele data in Turkije. Gezien de aard van de wijzigingen, is de update enkel beschikbaar voor iPhone en niet voor iPad.

Toch lijkt er wat meer achter de update te zitten. Qualcomm heeft namelijk Apple aangeklaagd omwille van het onrechtmatig gebruiken van softwarepatenten. Het resultaat van deze juridische strijd was dat de import en verkoop van bepaalde iPhones verboden zijn in China. De nieuwe iPhones (die op iOS 12 draaien) maken volgens Apple geen gebruik van de softwarepatenten van Qualcomm. Apple hoopt er met software-updates onderuit te komen, maar voor Qualcomm is dat voorlopig niet voldoende. Zij strijden naarstig verder om ook de nieuwe iPhone XR, XS en XS Max te verbannen uit China.