LG Displays

LG is al jaren bezig om zijn vouwbare televisies tot een feit te maken, tijdens CES 2019 zou het bedrijf voor het eerst een 65-inch OLED-televisie lanceren die ook daadwerkelijk in de verkoop gaat.


Hoe heeft technologie een impact op je business?
Ontvang elke week het zakelijk IT-nieuws rechtstreeks in je inbox! 

Televisies worden door steeds meer mensen als een sta in de weg gezien, daarom proberen de fabrikanten manieren te zoeken om het apparaat beter in je woonkamer te laten passen. LG ziet een woonkamer voor zich met een oprolbare televisie, waardoor deze niet langer de hele tijd zichtbaar hoeft te zijn. Er gingen al langere tijd geruchten dat LG een eerste oprolbare televisie zou gaan lanceren, Bloomberg heeft nu meer informatie verkregen van niet nader genoemde bronnen, de televisie zou het aankomende jaar al beschikbaar moeten zijn – mogelijk dat we tijdens CES 2019 al meer over de techniek gaan zien.

 

De televisie, met een formaat van 65-inch, zou in 2019 beschikbaar moeten zijn, zo claimt het financiële persbureau. Het betreft een televisie met de welbekende OLED-panelen van LG Displays, al gaat het ditmaal om een oprolbaar scherm, zoals Samsung tijdens zijn Developer Conference ook al liet zien, al was dat natuurlijk op een veel kleinere schaal. Volgens Bloomberg zou de televisie zich net zoals een garagedeur oprollen, al is het niet bekend hoe het flexibele OLED-paneel ondersteuning krijgt, schermen blijven immers zeer kwetsbaar. Tijdens CES eerder dit jaar liet LG ook al een voorbeeld zien over hoe het de toekomst ziet van oprolbare televisies. Hoeveel de televisie mag gaan kosten is nog niet bekend, maar gezien de prijzen van andere OLED-televisies van het merk, zal het vermoedelijk geen goedkope tv gaan worden.

Geen opvouwbare telefoons

Naast oprolbare televisies werd er ook verwacht dat LG met een opvouwbare telefoon zou komen, om zo de concurrentie met Samsung aan te gaan. Het lijkt er nu op dat dit project (tijdelijk) is stilgezet, het bedrijf weet immers niet of de opbrengsten van de verkoop de ontwikkelingskosten zullen dekken, dit hangt samen met een vermoeden dat er niet genoeg vraag naar een vouwbare telefoon zal zijn. Of het bij Samsung een succes gaat worden is ook nog maar de vraag. Het bedrijf zou voor 2019 een Galaxy F-vouwbare smartphone in de planning hebben staan, een telefoon met een adviesprijs van ongeveer 1600 euro. LG gaat zich in 2019 volgens Bloomberg wel op een ander vlak inzetten, het bedrijf zou namelijk een van de eerste willen zijn met het lanceren van 5G in zijn smartphones – tijdens MWC in Barcelona gaat het bedrijf waarschijnlijk zijn eerste 5G-smartphone tonen.