LG 32UL750

LG heeft een nieuwe monitor op zijn website geplaatst, om precies te zijn gaat het om de LG 32UL750 4K-monitor met een 60Hz verversingsfrequentie. Door zijn ondersteuning voor HDR moet het een zeer interessante optie zijn voor creators.

 

De Koreaanse fabrikant van onder andere monitoren en smartphones heeft een nieuwe monitor op de markt gebracht, de 32-inch monitor (eigenlijk 31,5-inch) heeft een 4K-resolutie met een 60 Hz verversingsfrequentie. Ook heeft LG FreeSync weer uit de kast getrokken, dit komt goed van pas, vooral als je grafische kaart zeer wisselende framerates weet te behalen – dat wijst er dus ook al op dat LG de gamingervaring heeft meegenomen bij het ontwikkelen van het scherm. Al is dat niet te zien aan het uiterlijk, dit komt namelijk regelrecht uit de designkast waar veel andere monitoren van de fabrikant eerder dit jaar ook al hebben gewinkeld, zoals de LG 27UK850-W. Dat maakt wel dat de monitor gemakkelijk in hoogte te verstellen is, naast dat de 32UL750 te kantelen is.

 

LG verplicht je overigens niet om de monitor op de standaard te plaatsen, er is namelijk ondersteuning voor een VESA-ophangsysteem (100 x 100 mm). Om terug te komen op het scherm, het VA-paneel heeft een resolutie van 3840 x 2160. Verder ligt de verversingsfrequentie zoals eerder aangegeven op 60 Hz, al ligt de reactietijd met 4ms wel relatief hoog voor een paneel die zich, met FreeSync, ook richt op gamers. Niet alleen gamers komen aan bod, het scherm zou ook perfect moeten zijn om content mee te bekijken, en te bewerken: het paneel heeft, volgens LG, een dekking van 93,5 procent van de DCI-P3 kleurruimte. Dit is ook nodig, het paneel biedt namelijk ondersteuning voor de VESA-HDR600 standaard. Dat zou ook moeten zorgen voor een piekhelderheid, al spreekt LG van een typische helderheid van 350-400 nits. Het gaat waarschijnlijk om een foutje, je kan er dus op rekenen dat de piekhelderheid ligt op 600 nits.

LG 32UL750 - 2

USB-C-aansluiting met USB-PD

De LG 32UL750 heeft een behoorlijk aantal aansluitingen voor je laptop en desktop, om te beginnen met de USB-C-poort met USB Power Delivery. Zo kan je een scherm verbinden aan bijvoorbeeld je MacBook, en deze tegelijkertijd opladen met maximaal 60W. Daarnaast zijn er twee HDMI 2.0 aansluitingen en één DisplayPort 1.4 aansluiting. Als laatste is er een USB-Hub aanwezig op de monitor in de vorm van twee USB 3.0 poorten, die werken overigens alleen als je de USB-C-kabel gebruikt om de monitor te verbinden aan je computer. Wanneer, en of, de monitor zal verschijnen in de Benelux is nog niet bekend. Gezien hij al op de website van LG staat zal het niet lang meer mogen duren voordat dit bekend is– welke prijs LG zal rekenen voor de 4K-monitor is ook nog niet bekend.